Fietsavontuur brengt 150.000 euro in het laatje van drie goede doelen

Fietsavontuur brengt 150.000 euro in het laatje van drie goede doelen

Het fietsavontuur 'Bike for Africa', waarbij twintig CEO's en 45 werknemers van Brussels Airlines 400 kilometer van Dakar (Senegal) naar Banjul (Gambia) fietsten, heeft 150.000 euro opgebracht. Dat geld wordt verdeeld over drie goede doelen. De derde editie van Brussels Airlines' 'Bike for Africa' is een groot succes gebleken. Twintig Belgische CEO's en topmanagers, 45 werknemers van Brussels Airlines en zanger Piet Goddaer (Ozark Henry) klikten zich vast in de pedalen en trapten gedurende een volledige week 400 kilometer en 150.000 euro bij elkaar voor het goede doel. Met dit fietsavontuur wil Brussels Airlines ook de aandacht vestigen op het potentieel van het Afrikaanse continent, in de nasleep van de Ebola-crisis. “We hebben een heel sterke band met Afrika en dragen het continent echt in ons hart”, zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines. “Bike For Africa is in het leven geroepen om samen met onze collega's lokale projecten te steunen en die projecten ook te gaan bezoeken.”

Gustin blikt met een bijzonder goed gevoel terug op de derde editie. “We hebben er opnieuw een fantastisch avontuur opzitten, met een geweldige groep mensen. Het diepzand en de offroad-tracks maakten de fietstocht bij momenten bijzonder zwaar, maar iedereen haalde de eindmeet op het strand van Gambia. Het was ook een bijzondere ervaring om Piet Goddaer in ons gezelschap te hebben. Hij fietste mee als ambassadeur van de Blue Hearts-campagne en gaf een intiem mini-concert bij de aankomst in Banjul. Deze ervaringen motiveren ons om er opnieuw in te vliegen voor de planning van een vierde editie in 2018.”

De 150.000 euro die bijeen werden gefietst, worden verdeeld over drie lokale en Belgische, humanitaire projecten. In Senegal koos Brussels Airlines ervoor om Murielle Africa te steunen. Dat is een materniteit die werd opgericht door de Belgische Murielle Jonckheere. In Gambia gaat het geld naar Horizons Clinic, dat met de centen zonnepanelen kan installeren en een steriele omgeving wil creƫren om kindersterfte te bestrijden. In Belgiƫ gaat het geld naar Junior Bears on Wheels, een basketbalploeg voor gehandicapte kinderen. Met het geld kopen ze vier nieuwe rolstoelen en een truck om alles te vervoeren.

Author: 
Het Nieuwsblad

Instagram See all #bikeforafrica pictures

our Sponsors